In Vlogs

Ik was laatst bij een tankstation in het hoge noorden, waar nog een vriendelijke meneer zat die als service de tank vulde. Mijn god, ik viel bijna van mijn krukje. Ik wist ook van schrik niet meer waar ik moest betalen en wat er van mij verwacht werd. Stress in de tent door een beetje service, ik bedoel maar.

Naast service biedt een tankstation tegenwoordig nog veel meer. Er bestaat jammer genoeg nog wel een beetje stereotype-gevoel bij tankstation-eten en drinken. And I’m here to tell you: dat is dus totaal niet nodig. Petrol is met een opmars bezig op het gebied van kwaliteit, storytelling en -sorry voor het containerbegrip- ambacht. Tankstation meets verse bakkerij, met hele broden die van scratch worden gemaakt. Of tankstation goes deli, waarbij je de heerlijkste lunchbroodjes kan bestellen.

En, let op: Er is in Nederland zelfs een station waar ze ook een zonnebankservice hebben, no kidding. Ik weet niet wanneer er iemand voor het laatst dacht: ‘Tank vol, nu even lekker bruinen’, maar blijkbaar bestaan ze.

Voor mijn vlog was ik op bezoek bij een tankstation met een nieuwe introductie: náást de gebruikelijke -prima- koffie staat een Starbucks-automaat met de welbekende cups en keuzes. Een merk dat grote aantrekkingskracht heeft bij de swipe-generatie. Er worden dagelijks selfies genomen met de automaat. I repeat: selfies. Met. De. Automaat. Kortom: er wordt een nieuwe markt aangeboord door deze slimme samenwerking. En het bijt elkaar dus niet: naast elkaar draaien beide koffiepunten prima.

Ik denk dat we wel kunnen stellen dat Petrol de kansen ziet van de gemakzoekende consument en hier dus megacreatieve oplossingen voor heeft. Foodretail: u zijt gewaarschuwd. Toch maar eens googelen wat een zonnebank naast de flessenautomaat kost?

Recente Berichten

Begin te typen en druk Enter om te zoeken