In Vlogs

De vegan-trend zet nu echt door. For real. Als ik met groepen op safari ga staat er vaak een vegan-zaak op het menu (badumpatsj) en dat is niet omdat ik denk dat dat moet. Nee, er is gewoon geen ontkomen aan!

Niets tegen vegan

Let’s be clear: ik heb niets tegen vegan. Ik ben een soort passieve vegan-enthousiast. Als ik een vegan gerecht eet, is het negen van de tien keer superlekker. Maarrr ik ben slagerskleindochter én heb jarenlang bij een vleesbedrijf gewerkt, dus uit mezelf bij een vegan restaurant binnenstappen zit nog niet in het systeem. Wat tof is, is dat je nu niet altijd meer doorhebt dat je plantbased eet! Het staat in de kleine lettertjes op de kaart maar verder nergens. Simpelweg een onderdeel van het menu.

Over nudgen gesproken

Zo zit er in Den Bosch het zaakje Fifty-Fifty, een streetfoodbar waarbij je kunt kiezen tussen 5 healthy wraps (plantbased!) of 5 guilty wraps mét dierlijke producten. Over nudgen gesproken. (Nudgen is zoiets wat je even moet googelen. En dan ‘Ooooh!’ zeggen) Of de zaak ‘Gys’ met zijn frietje kapsalon 2.0, die serieus niks onderdoet voor een ‘echte’ kapsalon. (Frietje kapsalon is ook iets wat je even moet googelen. En dan ‘Why?!’ zeggen)

Serieus lekker

Pas bezocht ik de Vegan Junk Foodbar. Met twee locaties veroveren ze de hoofdstad gestaag. En: terecht! Ik ben er nu meerdere keren geweest en alles wat ik geproefd heb -en dat was best veel- vond ik serieus lekker. Deze snackbar speelt in op de behoefte van indulgence en pretendeert dus niet gezonder te zijn. De #fitgirls gaan maar mooi ergens anders naartoe. Hier komen hordes non-vegans lekker genieten van de seaweednuggets en sweet potato-fries. Gewoon, omdat het lekker is. Je werkt dus ongemerkt aan een beetje duurzaamheid en krijgt extra bonus karma-credits achteraf. Ohyeah!

Recente Berichten

Begin te typen en druk Enter om te zoeken